Şehit Kemal İlkokulu
Sıra Mah. Zafer Cad. No 115 35430 Urla /İzmir

EĞİTİMDE ÖNCÜ, DEĞİŞİMDE ÖNCÜ OKUL.

MİSYON

“Okulumuzun amacı, her bireyi, yeteneklerini sürekli olarak ve kapasitesinin sonuna kadar geliştirmesi için hazırlayacak,teşvik edecek zihinsel ve davranışsal temelleri ortaya koymak; Kökenleri ne olursa olsun, kendilerinin ya da başkalarının düşünce ve eylem özgürlüklerini besleyen zihinsel ve ahlaki alışkanlıkları aşılamak ve bireyleri Türkiye´nin ya da geldikleri ülkelerin önde gelen birer yurttaşı haline getirmeye çalışmaktır.”

Kütüphane Kitap Sayısı :2005
Öğretim Şekli :Tam Gün Eğitim

Tam Gün Eğitim

Servis Bilgisi

Okulumuzun sadece özel eğitim sınıfına kayıtlı öğrencilerimiz için servisi vardır. Özel eğitim dışındaki sınıflara servis hizmeti bulunmamaktadır.

Kurumumuz Urla ilçe merkezindedir. İzmir il merkezine 40 km uzaklıktadır.

Urla Merkez

Sportif Etkinlikler

Okulumuz öğrencilerine voleybol ve basketbol eğitimleri ilgili alan uzmanları tarafından verilmektedir. Ayrıca öğretmenlerimiz arzu eden çocuklara, belli bir program dahilinde satranç eğitimi vermektedirler.

Bilimsel Etkinlikler

Okulumuz 2019 2020 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle STEM okulu olma yolunda bir atölye açılışı yaparak ilgili çalışmalara başlamıştır.

Proje Çalışmaları

STEM etiketli bir okuluz. Bakanlığın 1000 Okul Projesinde ilçemizi temsil ediyoruz.

Yurtdışı Proje Faaliyetleri

PIRLS değerlendirme süreçlerinde ülkemizi temsil eden okullardan biriyiz. Kalite etiketi ile tescillenmiş 10'dan fazla twinning projemizi tamamlamış bulunuyoruz.

Diğer Hususlar

2018 2019 Eğitim Öğretim Yılında çeşitli dereceler aldığımız Akıl ve Zeka Oyunları yarışmalarına ev sahipliği yapmakla beraber bu alanda Ekim 2019 itibariyle ilimizdeki başarılarımızdan ötürü Ege Bölge Finallerine kalmış bulunmaktayız. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı´nda ilkokullar kategorisinde düzenlenen ve 5 branşta yarışılan Akıl Zeka Oyunları turnuvalarında üç branşta ilçe birinciliğini kazanmış bulunuyoruz.